Kiss Loves You

Handling: Under den epok då människor endast hade två, tre fjantiga grupper att rikta sin musikaliska uppmärksamhet mot, var KISS av någon outgrundlig anledning det självklara valet för en hel drös av idioter. Genom att kombinera farliga och spektakulära stunts såsom eldsprutande, blodspottande och ett fortfarande oöverträffat sminköverdoserande, med en kristen, helylle-approach gentemot alkohol och droger var bandet något som både mormödrar och barnbarn kunde ställa sig bakom. På klassiskt spice girls-manér valde fansen snabbt sina favorit-bandmedlemmar, främst baserat på personlighetsdrag, tunglängd och ansiktsmålning och beroende på vilken KISS-häst de valt att satsa dina pengar på, hoppades entusiasterna att folk i deras omgivning skulle få en fingervisning om vem de egentligen var. Efter ett par galet framgångsrika år valde Gene och de andra grabbarna i bandet att tvätta av sig sminket och satsa på lite mer mogen musik, vilket naturligtvis inte imponerade nämnvärt på de redan svartvitmålade diehard-fansen. Som en direkt reaktion på gruppens temporära hjärnsläpp dök det plötsligt upp ett helt pärlband av lökiga tribute-band som naturligtvis hade vett nog att doppa ansiktet i en spann målarfärg innan de gick upp på scen. Dessutom fanns det fortfarande en innerlig önskan från fansens sida om att fortsätta slänga bort pengar på värdelöst KISS-merch, vilket resulterade i att konvention efter konvention ploppade upp ur tomma intet. Det hela flöt på förhållandevis smärtfritt, när girige Gene plötsligt dyker upp på en sammankomst i New Jersy, stänger ner tillställningen, snor tillbaka några av sina tidigare prylar och kort därefter proklamerar att bandet ska återförenas. Totalt kaos bryter ut när de tidigare så besvikna fansens innersta drömmar äntligen realiseras, men hur ska det egentligen gå för alla konventioner och framförallt vad kommer hända med de opportunistiska tribute-banden, nu när den äkta varan glidit tillbaka in i stan?

Omdöme: Den här till hälften svt-producerade dokumentären är väl ingen nagelbitande och potentiell oscars-vinnare direkt, men för de av er som drömmer om tidsresor tillbaka till det ocyniska 80-talet finns här mycket att hämta. Förutom de obligatoriskt skrattretande frisyrerna och de till synes spegellösa klädvalen bjuds det även på ett helt smatterband av oförglömliga karaktärer. Vi har det läskigt inbitna superfanet, som på något mystiskt sätt lyckats vinna vänskapen av en av KISS-herrarna och därmed utvecklas till en stroppig douchebag i sin lilla håla, vi har de rivaliserande tribute-bandens “Hotter Then Hell” och “Strutters” småsinta och fjantiga medlemmar som spyr galla på varann, men framförallt har vi “The Kiss Family” som på ett ofattbart svinigt och lömskt sätt försöker använda sin fyra-åriga son för att komma i kontakt med bandet och dess medlemmar. Deras tillvägagångssätt får stundtals religiösa sekter att framstå som lekfulla och schyssta kompisgäng och under tillfällena då de på beprövat “stage mom”-vis försöker dra ur sin lille son ett par headbanger-moves, några klassiska tungvrickningar eller instruerar honom att massakera sin plastgitarr på gräsmattan, knottrar sig huden på en och man önskar att de inblandande nu sitter bakom lås och bom och att den lille på något mirakulöst sätt inte blivit sjuk i hela huvudet. Utöver dessa läskiga och världsfrånvända individer bjuds det även på några klassiska grabb-brölningar, ledsamma sminksessioner och en tysk mustasch-herre som du sent kommer glömma.

3space

One thought on “Kiss Loves You

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s