American Pimp

Handling: Pensionerade hallickar med guldkäpp och vriden kvinnosyn förklarar hur den lukrativa och uppimpade slipstenen ska dras och vilka oomkullrunkeliga lagar som gäller när det kommer till att sno prostituerades surt förvärvade pengar samtidigt som man behandlar dem som skit. Bestämmelserna härstammar från den ängsligt auktoritära och endimensionella mansrollen och ledorden är de gamla kontraproduktiva egenskaperna “manlig stolthet”, “Herr-vet -allt” och 2000-tals favoriten “Joakim von Anka”-syndromet. Alfonsarna, som danskarna gillar att kalla dem, visar dessutom upp en så makalöst smaklös härskarteknik att både Göran och Leif GW Persson omedelbart framstår som två ganska pålästa, initierade och mjuka små genusvetar-gubbar i jämförelse. Givetvis snear de åldrande snicksnackarna på den nya uppkäftiga hallick-generationen som inte alls har förstått att det gäller att förnedra sina kvinnor med stil, finess och elegans. Varför fucka upp sina anställda genom att få dem nerpundade på diverse sinnesalternerande droger, när man kan bryta ner dem mentalt med hjälp av våld, hot om våld och småsinthet, resonerar de manschauvunistiska farbröderna medan de nostalgiskt reminiscar om sina bortgångna favorit-slampor.

Omdöme: Då denna film släpptes ett par månader innan milleniebuggen aldrig inträffade och filmcrewet mest står och skrattar åt karlakararnas världsfrånvända och dråpliga historier om misshandel och mental nedbrytning, kryllar det inte av insiktsfulla feminister i intervjustolen direkt. Istället bjuds vi en “historisk” genomgång och får träffa de största, de mest förvirrade och de allra mest skrytaktiga  “pimpsen” och blir naturligtvis serverade ganska långa och luddiga rationaliserings-försök som bäst samanfattas med det något desperata citatet “I ain’t no Hitler, I just want my bitches to work harder“. Dessutom får vi följa med till Nevada och träffa några påstått glada glädjeflickor som berättar om hur det lagligt går till när ensamma, främligsfientliga män köper kvinnlig närhet i hypermmoderna, sterila och kondomfyllda baracker. Avslutningsvis räknar jag iskallt med att majoriteten av er besökare har Simone De Boviers “Det andra könet” på nattduksbordet och därför själva kan agera kritisk och gen omskådande kommentator. Det är nu ni ska ta fram det där kritiska sinnet, din samhällslärare alltid tjatade om.

3space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s