Just For Kicks

Handling: Namnlösa och påhittade forskare från Tyskland, påstår att ett frenetiskt letande efter exklusivt shit i form av frimärken, uppstoppade djur eller låt oss säga tamagotchis, härstammar från de reptila delarna av hjärnan och är ett skottsäkert tecken på djupa psykologiska ärr. Exakt vilka hemska barndomstrauman som ligger bakom “sneaker freakers” aktiva val att samla nike-nötter inför en fantasi-vinter som aldrig inträffar, förtäljer inte riktigt historien, men att de blivit smittade av Timbuktus catchfrase från 2004 – Babylonsjukan, råder det inget som helst tvivel om. OCD-mupparna plöjer utan att blinka, ner hela budbilslönen på fem obskyra par air force ones, dedikerar speciella rum till sina slitna skokartonger och är redo att putsa upp den gamla butterflyn för att få känna sig som en riktigt douchig och nonchalant “MTV Cribs”-deltagare för en jävla gångs skull. Vi får träffa de tomma själarna som samlar på skiten, deras oförstående flickvänner och ett par hiphop-rävar som förklarar hur allt egentligen bara är Run D.M.C.’s fel.

Omdöme: Går du inte runt och lyssnar på hiphop-dunkadunk varenda jävla dag, med ett par sköna sneakers på fötterna, handsydda till perfektion av kinesiska superbarn kanske du inte kommer gå i gång på alla cylindrar när du smygtittar på denna film. Visst, du kommer definitivt att uppskatta de världsfrånvända samlarna och deras luddiga diskussioner med förbannade flickvänner, du kommer till och med att älska snubben som rockar “old street cat” som officiell filmtitel, men när det kommer till berättarsnubbens röst och inzoomandet på det fyrtionionde paret Nike, kommer det bli för mycket för dig. Snubben som ska guida dig igenom historien låter som överentusiastisk bilförsäljare som lärt sig lite “ebonics” på en distanskurs i Danmark och han försöker sälja in varje mening som om den vore hans sista. Det innebär att du kommer förvänta dig stordåd efter varenda jävla utfadening och till slut pallar du inte trycket längre. Tror du inte mig, så kika efter själv.

2space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s