Random Lunacy

Handling: Poppa Neutrino är de hemlösas svar på MacGyver, ser ut som jultomtens crackpundare till bror och lever givetvis utanför det beryktade systemet. Han betalar varken skatt, hyra eller tv-licens, skrattar bara åt människor med person- och postnummer och flyttar sin femton man starka familj till en ny internationell destination, ungefär vartannat år. Familjen som består av Poppa, hippiekoftan Betsy och oräkneliga halv-, plast- och kvasisyskon är ett gäng hårt hustlande ekorrar som kan tänka sig att jobba med va fan som helst, bara underhållningsvärdet är tillräckligt högt och det genererar lite sköna presidenter. Oavsett om det handlar om att joina den mexikanska cirkusen, bygga en soptipps-flotte stark nog att korsa Atlanten eller lansera ett helt nytt attacksystem för hårdsatsande NFL-klubbar, slänger sig familjen huvudstupa in i uppgiften med ett lömskt leende på läpparna och ett par luriga lurendrejerier i bakfickan – ständigt påhejade, uppläxade och “this was just a test”-testade av världens skönaste besserwisser, Poppa Neutrino.

Omdöme: Gudarna ska veta att jag nu, efter att ha avverkat lite drygt sjuttio dokumentärfilmer med en ensam, ofta skäggig och förvirrad man någonstans i rollistan, börjar nå upp till något som kan liknas en mättnadkänsla inför vad dessa hårbollar kan tänkas säga. Det låter med all sannolikhet helt jävla sanslöst och absurt att jag någonsin skulle kunna bli blasé inför vad dessa ansiktshår har att erbjuda mig, men det handlar framförallt om att min standard och fascinationsribba har höjts. Numera räcker det inte med att skäggen släntrar in med någon tokig käpp, luktar lite pilsner och uppför sig som en helt vanlig sociopat, nu måste de dessutom ha byggt kryckan av usb-sladdar och hundskellett, provat alla droger “known to man” och förklara sitt tveksamma beteende genom att berätta en bissarr barndomsanekdot bestående av ryska björntämjare, pärlplattor och lik för att fånga mitt intresse. Behöver jag säga att jag satt som ett sprillans nytt kardborreband, fastnaglad vid varje ord som lämnade Poppas mun eller är det redan underförstått vid det här laget?

3spaceyoutubelogo

 

2 thoughts on “Random Lunacy

  1. Älskade den här filmen. Som du säger skönt med en dokumentär med kuf som bortsett från å vara dryg och självglorifierande faktis är ett jävla geni

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s