Starsuckers

Handling: Tydligen är det svinklantigt och till och med lite dödsfarligt att glo på dokusåpor tio timmar om dan, läsa skvaller-tidningar för artiklarnas skull eller aktivt följa en radioshow bestående av tre färgstarka och morgonpigga karaktärer. Aktiviteterna skapar enligt pålitliga källor, en personlighetstyp som kräver massor av oförtjänad uppmärksamhet, som ständigt söker nya materiella “efterapa flockens ledarapa“-tricks och dessutom sås ett litet, litet frö om att de själva, en vacker och abstrakt dag, kommer bli både rika och berömda. Denna brinnande “det får kosta vad det kosta vill“-vilja att bli känd, har spridit sig som en luftburen djurinfluensa-aktig farsot och du hittar inte en unge idag, vare sig i Singapore eller på Island, som inte är beredd att sticka sin bästa polare i ryggen, säga upp bekantskapen med familjen eller bryta hundraåriga lagar för att “få vara med på tv!” i några fjuttiga sekunder. Filmen förklarar vilka psykologiska, sociala och kommunikativa faktorer som ingår i denna miserabla soppa och vem som i all sin dar gjort så att vi kunnat hamnat här. Dessutom får vi följa med till Litauen, där ett politiskt så kallat kändisparti bestående av motsvarigheterna till Peppe Eng, K-G Bergström och Leila K är landets överlägset största.

Omdöme: Tycker du att det litterära utbudet på landets frisörssalonger håller oväntat hög klass, har du besökt allsång på skansen någon gång under de senaste fyrtio åren eller anser du att kändisars förehavanden är ett acceptabelt och trevligt samtalsämne, kommer du garanterat att hata den här filmen. Du är för långt gången i din 2000-tals sjukdom, vi tappade bort dina spår för några veckor sen och det är inte lönt att kasta spilld bensin på elden och gråta över det som en liten bitch, som min ordstävsblinda farmor alltid sa. Om du däremot hatar TV4-reklamen, försöker distansera dig från ett osunt facebookande och inte kan låta bli att zappa över till “melodifestivalen” för att se vad all rummel och rabalder handlar om (men vidhåller vid publika tillställningar att du “hatar det så jävla mycket, bara svagsinta kretiner kollar på programmet”) ligger du riktigt bra till. Du kommer njuta av att filmen med enkelhet, sticker hål på dina tidigare övertygelser en efter en, tills du sitter där och “lovar på allt” att du ska kasta ut platt-tv’n, aldrig mer köpa en dyr månadsbilaga och att bränna upp dina fjorton fjärrkontroller. Agera snabbt bara, det är lätt att lockas tillbaka av det förföriskt blåa ljuset.

youtubelogo

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s