Off The Charts The Song Poem Story

Handling: En “Song Poem” är precis vad det låter som – en liten dikt ackompanjerad av musik som oundvikligen för tankarna till gamla feta midi-låtar, signaturmelodier eller en kombination av de två. “Sjätte sinnet”-twisten är att dikterna eller låttexterna om du så vill, är komponerade av galna, världfrånvända individer, övertygade om att just deras triviala tankar om världen en dag kommer att toppa den åtråvärda billboardlistan. Med tanke på att textinnehållets variation rör sig någonstans mellan jultomtens ölmage, utflippade lsd-trippar, blinda män med erektioner, elvis-tributer, jehovas vittne-ninjas och hajfetischism är det kanske inte helt jättetroligt att det faktiskt kommer att inträffa, men va fan, det är en ganska så smart affärsidé och killen med den oförklarliga och opresenterade fågeln på axeln eller 32-åringen i karatedräkt och nun-shakas verkar i alla fall inte bry sig.

Omdöme: I en tid då mainstreammusiken har fyllt igen fallgroparna, botoxat bort rynkorna och slimmat bort allt det där personliga och innovatitva fläsket, är det uppfriskande, för att inte säga upphetsande att höra vad några helt vanliga idioter har att säga om världen vi lever i. De ekonomiskt kontraproduktiva incitamenten är borta, de cyniska kontrollgrupperna likaså och de slätstrukna “minsta gemensamma nämnare”-konstruktionerna finns inte ens på Google Earth. Istället hittar vi ärliga, hårresande historier om rymdobduktioner, tv-förälsker eller potatisland att dubbeldippa i dippskålen. Historier där inget ämne är för trivialt, inget nödrim är för krystat – kan du bara hosta upp 99 $ lovar “song poem”-företagen dig på heder och samvete att ett gäng alkoliserade före detta musiker, åtminstonde kommer ge 20% av sin förmåga och 30 % av sin uppmärksamhet på din superspeciella låt. Det kommer visserligen max ta en kvart att spela in skiten, men hej, du kommer ha hela livet på dig att spela sönder den lilla maxi-cd’n för förundrade och fåordiga vänner.

3space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s