Hands On A Hard Body

Handling: Tjugotre tjurskalliga rednecks tävlar om vem som under längst tid, kan bibehålla kroppskontakt med en sprillans ny pick up-truck. Deltagarna, som har slumpats fram under överdrivet audiovisuella förhållanden på en lokal radioshow, ges varje timme möjlighet att chillaxa i fem minuter och kan då suga i sig en sportdryck, göra ett par meningslösa skretchövningar eller försöka kedjeröka en limpa cigg. Den lyckliga men utmattade vinnaren kammar hem ett par skrytobligationer men får naturligtvis också behålla det vråliga åbäket. De förkrossade förlorarna får däremot snällt åka tillbaka till husbilen med sina sargade psyken, besvikna supporters och stelkrampsstela leder. När dommaren till slut sätter pipan i mungipan och blåser igång matchen är samtliga deltagare hundratjugo procent säkra på att just dom kommer att ro hem skiten och majestätiskt köra ner i solnedgången i sin nya fina varubil.

Omdöme: För att illustrera hur mäktig och underbar denna lilla dokumentärfilm är, hade jag lätt kunnat beskriva ett par av de oförglömliga karaktärerna, kanske berömt regissören för ambitionerna att skapa en mentalt påfrestande atmosfär även för tittarna eller nämnt det faktum att klumpiga sladdmikrofoner spelar en överraskande stor roll. Jag pallar dock inte nått av det, så istället beskriver jag öppningsscenen rakt upp och ner och låter er kraftfulla och nyskapande fantasi göra jobbet: En äckligt självsäker cowboy stirrar in i kameran, lutar sig lojt tillbaka och säger med myndig röst: “Nobody, and I mean nobody is gonna beat me at this game. I won it two years ago and I’m gonna do it again, goddamnit! If I lose, which I’m not planning on, it will problably be to an ex marine though…” Klipp till en benhård tandlös tant: “I never quit anything in my whole life”, fade över till en frireligiös tungviktare “Thank god I have Jesus on my side..” reportern till en fjärde deltagare: “So what do you do?” – “I served in the military” – “Oh yeah, what division?” – “The marines…” Slutscen.

2space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s