Lucky

Handling: James är ett skäggigt freak med en löjligt liten bekantskapskrets och ett ohälsosamt förhållande till tvål. Han delar sin mögelinfesterade lägenhet med ett par arroganta katter (nej, inte hiphop-metaforen) som utnyttjar stackars, givmilda James in absurdum. Golvet behandlas som en bajamaja på Roskilde, sofforna strimlas sönder likt färs och som om inte hälften vore nog, är de små jävlarna mer kräsna med maten än ett gäng bortskämda glutenallergiker. En eftermiddag, när livet inte längre känns så himla lattjo och James funderar på att lämna in garderobskvittot och lämna det här komplicerade livsdiscot bakom sig, tar han en sista sväng inom bensinmacken för att köpa sig en lott. Trehundrafyrtionio sekunder senare lämnar han butiken som en nybliven och minst sagt chockad mångmiljonär. James makabra historia plus en sju, åtta andra lottovinnares öde serveras på denna prisvärda och servicevänliga dokumentärfilms-restaurang.

Omdöme: För en lattjo liten fattig och folkskygg pryl som mig, finns det inga bättre historier än dem som stärker mig i övertygelsen om att pengar är den största banditen i dagens hysteriskt materiella drama och att perifera vänner endast ställer till med elände och problem. När jag dessutom erbjuds svar på livslånga frågor så som “Varför är rika männsikor alltid de tråkigaste kubbspelarna?”, “Hur snabbt kan en person pissa bort 49 miljoner dollar?” och “Hur uppenbar kan en hårtupé bli?” går det inte annat än att älska denna pärla till dokumentär. Plus i kanten för de historiska tillbakablickarna, en aspekt som alltför ofta glöms bort i denna typ av film.    

3space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s