Garbage Warrior

Handling: En gråhårig, men spänstig äldre herre som bäst beskrivs som en blandning mellan Jesus och Highlander, visar sig vara en jävel på arkitektur och är så nära en mänsklig hamster du över huvud taget kan komma. Han samlar på däck, har aldrig pantat, vikt mjölkkartonger eller källsorterat och flera dagar i veckan går han runt bland sopcontainrar och plockar på sig små roliga plastföremål. Tanken är att all skit som vi människor producerar, med lätthet, kan återanvändas för att bygga upp både självförsörjande och självgående hus. Ett alternativt, mysigt litet samhälle byggs följdaktligen upp och – zimzala suprise! – den amerikanska regeringen dyker upp, lägger näsan i blöt och hotar med att sätta “P” för hela verksamheten.

Omdöme: I vanliga fall när jag konsumerar dokumentärfilmer där maniska människor med för mycket fritid visar upp sitt dysfunktionella och härliga register, intar jag någon slags “kul att du kör”-attityd och brukar tänka något i stil med att varje männsika får kasta bort sitt liv, på exakt det sättet som känns mest kosher för just dem. Den här gången blir det dock ett annat ljud i källan, dels för att den maniska människan faktiskt besitter en användbar färdighet och dels för att “tokprojektet” för en gångs skull verkar fullt genomförbart. Så förutom de obligatoriska bevingade orden, de hjärtvärmande sekvenserna och den benhårda vänskapen får du denna gång, även en gnutta kunskap och en strimma framtidshopp med dig hem.

2space

2 thoughts on “Garbage Warrior

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s