Young At Heart

Handling: Mellan tisdags-bingot och torsdags-lavemanget smyger trettio rynkliga, men fortfarande klartänkta pensionärer iväg till en nyrenoverad kyrka för att träna in gamla sköna pop och rock-covers. Ledda av en solbränd tjockis med skrattrynkor och en played out grå goatie, snubblar de sig igenom musikhistoriens allra mest osannolika äldreboende-hits med ett ständigt leende på sina fnasiga små läppar. Låttexter glöms bort, syretankar kånkas runt och deltagare knoppar av till både höger och vänster. Problemen för kören “Young at heart” börjar närma sig fubar-status och den rikstäckande turnén med den något morbid-ironiska titeln “Alive and well” närmar sig med de där berömda stormstegen.

Omdöme: Dokumentärfilmer om gamla, energiska gubbar och gummor med den där störigt obestridliga livsglädjen, går alltid hem hos en luttrad cyniker som jag. Till en början sitter jag mest och skrattar åt de små tokstollarna, slår mig för knäna och tackar gudarna att mina blöjdagar är långt, långt borta. När filmen är slut sitter jag med både gubbkepsen och koftan på och suktar efter orangea kuvert, funderar på börja deltidsjobba inom äldreomsorgen och är beredd att sticka lovikavantar till körens samtliga medlemmar. Om jag inte bara rekomenderar dig, utan också starkt uppmanar dig att se denna gräddnougat till film – ögona böj? Klart som utspädd korvspad!

2space

One thought on “Young At Heart

  1. Pingback: Ping Pong | Allt det där och en påse chips

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s