Overnight

Handling: Troy Duffy, geniet bakom alla pubertala tonårspojkars favoritfilm nummer ett, “The Boondock Saints” visar sig vara ett förstklassigt r-hål. Han lider av svår, elakartad meglomani, kjedjeröker som en bingohallstant, är både halvknubbig och tunnhårig och svär naturligtvis mer än en sjörövare med touretts. I denna åttio minuter långa dokumentär får vi flöja med på en hejdundrande resa om hur “TBS” först formades, sedan plockades upp som “Holywoods Hetaste Film!” för att sedan få kalla handen av samtliga bigwigs i drömfabriken. (Obs: Trailern innehåller spår av tyska undertexter vilket kan uppfattas som obehagligt och/eller stötande för vissa av er. Jag ber om ursäkt för eventuella trauman, men måste samtidigt påpeka att jag för tillfället tyvärr inte har mycket inflytande i vilka trailers som läggs upp på tuben.)

Omdöme: På ytan är detta en dokumentär om en jävligt risig snubbe som lyckas med konsstycket att först pilla ihop en helt okej actionfilm utan vare sig budget eller diplomatiska anlag, sedan glömma bort att signa upp för videointäkterna, för att till sist supa upp alla förskottspengar. Samtidig försöker han med vänsterhanden att lansera garagebandet “The Brood” (bestående av gamla sköna suparpolare och en musikalisk brorsa) som biets nya knän, med ett minst sagt varierande resultat. På Uno Svenningsson-nivå (“under ytan” för alla förvirrade 90-talister) är detta en rulle om vad som till slut händer med alla buffliga, arroganta och stroppiga skitstövlar där ute, vad lite framgång kan göra med redan uppblåsta egon och hur mycket skit sunkiga bandmedlemmar egentligen är beredda att stå ut med, så länge illusionen om “Det Stora Breaket!” aldrig krossas. En riktigt mysig och lurig dokumentär med andra ord.

2space

 

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s