The Parking Lot Movie

Handling:“The Corner Parking Lot” i Chorlottesville, Virginia anställs du bara om du passar in i det något motsägelsfulla epitetet “konfliktsökande bohem”. Chefen för stället – en dagdrömmande, tokrolig beatnic – är nämligen inte intresserad av att några prestigefyllda, karriärssökande, yuppinallar förstör en potentiellt perfekt parkeringsupplevelse på hans underbara linjerade betongmatta. Stämningen på arbetsplatsen är därmed fenomenalt laidback, på gränsen till det lakoniska och det enda som får det att hetta till är en omgång “flip cone” (egenkomponerat spel bland parkeringsvakterna – tänk dig varpa utan medeltidsinlagen och du hamnar rätt nära), en invasion av överförfriskade “fratboys” och “sorority girls” eller att någon av de extremt enerverande parkeringsgästerna (som av någon anledning alltid är överviktiga, halvrika och ägare av en SUV eller Hummer) ifrågasätter prissättningen.

Omdöme: Till en början irriterar det mig en smula att det är för mycket snicksnack och för lite hockeybockey i denna på pappret perfekta dokumentärfilm. Men efter några makabra incidenter, där smockan minst sagt hänger och chillar i luften, vänder sig min mun åt nordligare breddgrader och jag börjar förstå storheten i att låta dessa socialt kompetenta, men fullständigt oanställbara individer (för arbeten som inte inkluderar sju timmars stillsittande i en trähytt) få fritt spelrum framför kameran. Deras historier vävs samman till en perfekt liten mosaik över livet som parkeringsvakt och plötsligt kommer jag på mig själv med att sitta och svära åt parkeringsvakternas antagonister – överklassungarna, de högutbildade snobbarna och de stressade fotbollsmorsorna – på ett sätt som inte kan klassas som annat än sjukt. Bara riktigt, riktigt bra dokumentärfilmer, med på gränsen till triviala ämnesområden har den förmågan.

3space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s