Special When Lit

Handling: Tv-spelets lite mer lynniga, oslagbara, men ändå så sakteliga döende storebror, pinballmaskinen, är världens bästa uppfinning alla kategorier/gånger/dagar i veckan.  Det är i alla fall vad ett gäng pensionärer, arbetslösa mjukisbyxor och lillgamla, förvirrade tonåringar som frivilligt lägger allt sitt metoforiska krut på att putta runt en metallkula i en låda, anser om saken. Stelbenta tillställningar luckras upp, introverta dungeons & dragons-spelare blommar ut och det enda den lille manicken inte verkar helt kapabel till (förutom att överleva herr internet och fru datorspel) är att ge sina utövare någon som helt insikt i det faktum att all vaken tid spenderas framför en ljudutsöndrande trälåda, bredvid svettiga, tunnhåriga män nere i en inrökt spelkällare.  Förutom de kärleksfulla och nostalgiska deltagarna får du givetvis även den historiska faktan och det rafflande, ovissa mästerskapet som en mitsu-kniv på köpet.

Omdöme: En fenomenal dokumentär som kittlar och masserar min filmrecensionsrygg på exakt rätt ställen. Den historiska redogörelsen börjar  sessionen med en lågmäld och färgsprakande tillbakablick som omedelbart vaggar in mig i ett behagligt och tryggt lugn.  Efter det är jag redo för lite häpnadsväckande örongodis och de snacksaliga, små orginalen kommer som ett mail i spammen. När jag till slut börjar få nog av alla djupa och tänkvärda pinballinsikter och istället vill ha en skopa renodlad aktion, dyker givetvis “The Worlds Greatest PINBALL!-player EVER” upp och smiskar ihop några oslagbara scores. Avslutningsvis vill jag bara slänga in en länk till pingeek.com. Dels för att den är så skönt nittiotalsaktig i all sin banala enkelhet och dels för att  mannen bakom sidan, fullständigt stjäl showen halvvägs igenom filmen.

2space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s