AFOL – A Blocumentary

Handling: Vuxna, lönnfeta män med alldeles för mycket fritid, sitter hemma och bygger rymdskepp, Batmanbilar och vapen. Byggmaterialet består utslutande av LEGO (den dekadenta, danska uppfinnningen som i över sextio år gett dagisfröknar utan inneskor både skrapsår och hjärtklappning) och enligt entusiasterna själva är det aldrig materialet, utan utövarens bristfälliga fantasi som dikterar villkoren för vilka enorma kreationer en riktig konnosör kan snida ihop. I denna halvtimmeslånga dokumentär lär du känna några AFOLs (Adult Fan Of Lego – uttalas awful) som aldrig någonsin hade bangat att putta undan en klen mellanstadietjej för en riktigt ovanlig och andvändbar bit.

Omdöme: Det finns något djupt sympatisk och avväpnande med vuxna, välutbildade personer som frivilligt väljer att hålla kvar och utveckla sina barndomsintressen. De visar alltid upp en fullkomligt gränslösa glädje och är ofta så där skönt barnsliga som bara prestigelösa och riktigt trevliga människor kan vara. Denna sanslöst feta dokumentär kretsar såklart kring LEGO och några av dess lite äldre konsumenter, men om du skalar film-löken ännu ett lager, kan du också hitta intressanta tankar om de tre skapen: Gemen-, vän- och utanför. Plump i protokollet för filmens längd dock – Åt helvete för kort, för ett ämne av denna bredd och magnitud.

3space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s