Cinemania

Handling: Fem svettiga cineaster som alla drömmer om att en dag få knulla i svartvitt, springer från biograf till biograf på jakt efter den mest fulländade filmupplevelsen. De ändrar diet för att bli mer förstoppade (lägre toalettfrekvens), programmerar scheman med hjälp av avancerade imdb-algoritmer och trakasserar usla biografmaskinister i deras hem, på pin kiv. Inte förrän de sett åtminstone en fem, sex rullar kan de slappna av, borsta av sig den metaforiska popcornen och hasa sig hem till lägenheter som oundvikligen alltid ser ut som “ocd”-verionen av Kiviks marknad – om äppelknyckarna från Östelen hade valt att anordna den i en sunkig etta i Sundbyberg. Förutom denna trevliga inblick i cinofilernas lätt repetativa liv, lyfts existensiella frågor om kärlek, arbetslöshet och gemenskap fram.

Omdöme: Som ni märkt vid det här laget, har jag en viss förkärlek för människor som totalt snöar in sig på specifika subgenrer. Vi snackar inte om personer som likt blask, engagerar sig lite hälvhjärtat, utan om individer som inte hade blivit påverkade av ett atomkrig något nämnvärt, mest på grund av att de redan sitter nere i en källare någonstans, insöade på sitt smala och speciella ämnesonråde. Filmen är med andra ord, rätt upp min allé och jag måste erkänna att jag nu efterhand inte är ett dugg besviken. Extravaganta karaktärer, initierade frågor och ett upplägg som med bravur håller intresset vid liv. Vad mer begär ni egentligen? Ett stort tack ska avslutningsvis riktas åt glasögonsituationen. Den är löjligt skön då alla fem filmbuffar rockar samma typ av “Coca-Cola bottnar räcker inte till för att beskriva dessa bågar”-bågar.

3space

One thought on “Cinemania

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s