American Mullet

Handling: En helt vanlig sidbena beger sig ut på Amerikats motorvägar i jakt på den mest spektakulära och orginella hockeyfrillan. Han möter en kavalkad av hårfagra kandidater – den nästföljande “business in the front, party in the back”-vurmaren alltid en hårsmån snyggare än föregående talare. Allt från tandlösa hotellvakter och indianer till läkare och lesbiska kulturkoftor dyker upp framför kameran och förklarar varför just dom rockar världens mäktigaste frisyr. Det visar sig att alla är prestigelösa och glädjespridande personer, fullt medvetna om att kreationen de för tillfället rockar på huvudsvålen är lite tveksam, men att de har en sån längtan efter att bryta konformitetens dödläge att de frivilligt går runt och ser halvfula ut.

Omdöme: Jag satte mig i soffan med ohälsosamt höga skrattförväntningar, uppvärmda tårkanaler och ett par nypolerade knän redo för blåmärken. Jag lämnade potatissalongen med nyvunnen respekt för ett gäng rättskaffens medborgare och en fördomshatt alldeles på sniskan.  Hur det blev på det här sättet är fortfarande ett mysterium (inlindat i en ekvation, nerskrivet på en skrynklig servett och inlåst i en Frans Jäger) men skulle jag börja nysta i detta garn av förvirring, är gissningen att de vann över mig på ren och skär vänlighet. Inte en enda “sho-lo” (short in the front/long in the back) lämnar mig oberörd där i soffan. De varken surar över de snea blickar det resterande hårsamhället ger dom eller funderar på att fundera på frisyrbyte . Detta är en sjukt intressant dokumentär om människor som helt frivilligt väljer att ställa sig utanför flockens uppställda förväntningar på hur en framgångsrik och bildad varelse väljer att trimma sitt hår.     

2spacewhut

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s