Who is Harry Nilsson?

Handling: Brottar du ner tio personer på stan och hotar dem med ett kalsonggrepp av atomiska propotioner om de inte förklarar vem Harry Nilsson var, skulle tolv av dem gå hem med avlånga underkläder. De udda få som faktiskt känner till Herr Nilsson sitter nämligen alla inspärrade på samma mentalsjukhus i Angered med den gemensamma nämnaren att de nästan kommer ihåg hans låt “Everybody’s Talking At Me” från den Oscars-belönade filmen “Midnight Cowboy”. Dokumentären satsar på att rita om den kartan, genom att bjussa på Harry Nilsson-material i överflöd.

Omdöme: En för jävla trevlig dokumentär, överpepprad med eggande intervjuer, spektakulära låtar och arkivfoton från en annan värld. Harry Nilsson var ett musikaliskt monster och på samma gång en väldigt bruten människa med ett knackligt självförtroende. Resultatet? Texter som på ett rått och utlämnande sätt sätter fingret på ensamhet, självömkan och andra deprimerande mänskliga aspekter och en dokumentärfilm som verkligen förmedlar glädje och inspiration.

2space

 

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s