Jump! The World’s Greatest Streakers

Handling: Precis som titeln indikerar handlar denna drygt 50-minuter långa dokumentär om ett gäng mediakåta och halvalkade män vars enda syfte med att stiga upp ur sängen på morgonen verkar vara “idag vill jag supergärna störa ett stort sportevenemang…” Vi får facetime med Jimmy Jump, spaniens alldeles egna byfåne, känd från EM-finalen 2004 och El Classico ett par år senare; Mark Roberts, englands egensinnade nudist, en sann legend i streakersammanhang och The Tutu Man, en rookie från någon av öststaterna med ballerinakjol och läppstift som sin speciella spetskompetens.  Förutom en trevlig genomgång av herrarnas något skuldfyllda karriärer, bjuds det även på historiska tillbakablickar, en marknadsföringsanalys och reaktioner från förvirrade och generade släktingar.

Omdöme: Gillar du medelålders män med grova bekräftelsebehov och dåligt ölsinne? Då är detta filmen för dig. Blir du däremot arg över småsaker och tycker att människor som  dricker öl och kräver uppmärksamhet bara är platta, själlösa individer? Fortsätt då leta i hyllan, denna film kommer bara göra dig trött och förbannad. Givetvis tillhör jag kategori  ett (så länge det gäller deltagare i dokumentärfilmer och inte livs levande versioner) och trivs därför som en cineast i sundance. Ska jag nämna något som får agera metaforiskt smolk i denna bägare till film är det dess längd. Kom tillbaka om två år med en förlängd cut, där genusvetare, psykologer och sociologer får en halvtimme på micken, och jag kommer vara helt nöjd.

3space

Ge mig feedback!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s